1973 Hengelo-Twente, elke week militaire colonnes langs onze flat

Geschreven door:

Rudy Boxman

In en rond 1973 kwamen wij wonen vanuit de van Spilbergenstraat in Amsterdam Oud-West bij het beroemde Mercatorplein naar het Olympiaplein nr 61 in Hengelo – Twente. Deze flat bestaat nu niet meer en is afgebroken. We keken uit op het beroemde stadion waar nu Atletiek wedstrijden worden gehouden. Het beroemde Fanny Blankers Koen stadion. Maar dat was het toen nog niet. We keken uit op de Kuipersdijk en dus op de algemene auto-rond weg die heel druk was. En we woonden op de vierde etage en dus een mooi uitzicht. Er reed toen nog de Akzo-goederen trein langs onze flat heen rond 1973 en dat spoor is er nu niet meer. Wat mij altijd is bijgebleven is de colonnes militairen vrachtwagens en kleinere wagens met soms tanks erop en die voerden als ik het nog weet, blauwe lichten i.p.v. geel licht om aan te duiden dat het om militaire voertuigen ging. Daar wij vlak bij het militaire vliegveld zaten tussen Oldenzaal en Enschede vermoedde ik dat die colonne op weg was van een basis in Nederland naar dat vliegveld in Twente toe om het te beschermen. Of ze gingen Duitsland in als Navo-buurland. Ik heb rond deze data ook het militaire Twentse vliegveld bezocht om naar de oudere gevechtsvliegtuigen te kijken. En ook de F16 toestellen kon je ook zien starten vanaf militaire vliegveld Twente. Maar geen idee waar de colonnes militairen naar toe gingen, of ter bescherming van het Twentse militaire vliegveld of Duitsland in. Daar ik hoorde dat er Russische inlichtingen diensten ook actief waren in ons land om alle militaire activiteiten in de gaten te houden, dus ook militaire vliegvelden in Nederland, vermoed ik daarom dat alles goed beschermd was en dus een verklaring vormde voor de Militaire colonnes met blauw licht op de koplampen van de voertuigen, die elke week heen en weer reden langs onze flat aan de kuipersdijk in Hengelo. We hebben nu een rondweg om Hengelo heen, maar destijds nog niet. Alle verkeer reed dwars door Hengelo heen, dus ook alle vrachtauto’s en verkeer van Twente naar het westen toe ging dwars door Hengelo heen. Dus de Kuipersdijk was erg druk toen rond 1973 in Hengelo Zuid. Maar als jongen van 11 jaar oud, maakte die wekelijkse colonne militaire voertuigen een diepe indruk op mij. Nu weet ik dat die militairen rechtstreeks te maken hadden met de Koude Oorlog ter bescherming van militaire vliegvelden en diensten van de Navo aan de buurlanden zoals Duitsland. En die voertuigen zie ik nu nog steeds rijden in mijn herinnering. Ik ben inmiddels 61 jaar oud en woon nu in het rustige centrum van Hengelo.

Verhalen

Mijn jongenskamer ……

Een foto van mijn jongenskamertje. Het is door de tijd een wazig beeld geworden. Ik weet nog dat ik het maakte met mijn eerste fototoestel, een Agfa Clack, gekregen voor mijn vijftiende verjaardag in 1961. Ja ik ben van 1946. Dat fotootje illustreert de...

De Stingerbol

Ik ben als instructeur en opleidingsontwikkelaar van 1992 tot en met 1995 werkzaam geweest als in de Stingertrainer te Ede. In de stinger trainer werden schutters opgeleid van de Landmacht, Luchtmacht en Mariniers. De bol is van binnen voorzien van projectie...

Plotter bij de Korps Luchtwachtdienst

Tussen 1962 en 1964 ben ik, P.J.M (Nel) Winkelman opgegroeid in het oude noorden van Rotterdam, plotter geweest als reserve bij het luchtwachtcentrum in een grote bunker in Rotterdam. De korps Luchtwachtdienst (KLD) werd op 1 maart 1950 opgericht als onderdeel van...

Voor en achter het ijzeren gordijn

Geboren werd ik in 1958 in Oost-Duitsland, in Bautzen, als zoon van de Nederlander Hendrikus Pierre Sonneville, die in 1951 in de Korea Oorloog was en dan eind 1951 naar de SBZ (sovjet bezetting zone) in Oost-Duitsland deserteerde. Hier werkte hij voor de KGB en de...

Vervangende dienstplicht bij de BB

Als derde zoon van een gezin van vijf kinderen ben ik geboren in 1949. In die tijd moest iedere jongen in principe nog in militaire dienst. Maar omdat ik de derde zoon was, hoefde ik niet in actieve dienst, maar werd ik daarvan vrijgesteld. In plaats daarvan werd...

Een bijzondere ervaring met een glimlach

Ik behoor tot de lichting 72-2. Na een opleiding werd ik gelegerd op de Gen. Spoorkazerne in Ermelo. Ik was toen inmiddels dienstplichtig sergeant en ingedeeld bij de Intendance. Ook wij werden aangewezen om een week naar Havelte te gaan met als opdracht: het...

Les materieel herkenning

Tijdens mijn diensttijd (1990-1991) gaf ik lessen materieelherkenning aan het kader. Als modelbouwer had ik daar wel wat verstand van, en de sergeant-majoor vroeg me de lessen over te nemen toen hij weg was. Ik gaf twee lessen, en er zouden nog meer volgen. Maar...

BB ervaring van deelnemer

Toen ik (1954) klein was ging mijn vader 's avonds naar de BB. Dat was verplicht. Zijn spullen lagen voor het pakken op zolder. Ik vond dat natuurlijk heel interessant. Onlangs heb ik mijn vader (95 jaar) ernaar gevraagd. Hierbij twee verhalen. VERHAAL 1. We hadden...

Lieber Sylke

De Koude Oorlog, ik heb er eigenlijk maar een paar jaren bewust van meegemaakt. De makkelijke jaren zogezegd. Die van toenemende ONTspanning met als hoogtepunt de vereniging van West met Oost of Oost met West... Geboren in 1969 en dus midden in de Koude Oorlog was...

Stingerbol

Ik ben 3 jaar instructeur in de Stingerbol geweest en heb de opleiding verzorgd voor Stinger personeel van Landmacht; Luchtmacht en Korps mariniers. Zelf heb ik in 1994 een Life firing met een stinger op een schietbaan, op Kreta uitgevoerd.

Deel je eigen verhaal

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Auteur gegevens

Vul hieronder je contactgegevens in, zodat de afzender van dit verhaal juist is.
Wordt niet gepubliceerd
10 cijfers
Mijn auteursnaam mag

Schrijf je verhaal

Inhoud
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Dit mag een jpg, jpeg, png of gif bestand zijn van max. 1Mb.
Locatie bij dit verhaal
Selectievakjes