De eerste McDrive

In 1987 opende McDonald’s de eerste drive-thru van Nederland vlakbij de vliegbasis Soesterberg.

De eerste drive-thru van Nederland werd niet voor niets geopend in Huis ter Heide, dichtbij de voormalige vliegbasis Soesterberg waar veel Amerikaanse soldaten woonde in ‘Amerikaanse wijken’. Amerikaanse soldaten waren natuurlijk al bekend met het fenomeen drive-thru. In hun thuisland ging in 1975 de eerste McDrive open, ook vlakbij een militaire basis en daar was een goede reden voor. Amerikaanse militairen mochten zich niet in uniform in openbare gelegenheden bevinden. Doordat soldaten bij een drive-thru langsreden konden ze eten bestellen zonder zich om te moeten kleden.

In Nederland was de opening van de McDrive in 1987 een kleine sensatie. Klanten vanuit heel Nederland kwamen langs uit nieuwsgierigheid om het fenomeen dat ze kende van de televisie en uit films zelf mee te maken. Het werd zó druk, er stonden regelmatig lange files, dat buren een rechtszaak aanspanden vanwege overlast.

Nu, 36 jaar later, staat deze specifieke vestiging van McDonalds er nog grotendeels hetzelfde bij als in 1987. Wellicht is het toch wel wat bijzonderder dan je in eerste instantie denkt als je erlangs rijdt, en is het interessant om die McDrive-verhalen van de eerste jaren terug te lezen. Stond jij in de file als een van de eerste bezoekers? Kwam je wel eens in de ‘Amerikaanse wijken’? Deel het met ons. Jouw verhaal doet ertoe!

 

 

1ste Mcdrive

1ste McDrive toegangspoort

1ste McDrive Foto_Eric Wie

Verhalen

Deel je eigen verhaal

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Auteur gegevens

Vul hieronder je contactgegevens in, zodat de afzender van dit verhaal juist is.
Wordt niet gepubliceerd
10 cijfers
Mijn auteursnaam mag

Schrijf je verhaal

Inhoud
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Dit mag een jpg, jpeg, png of gif bestand zijn van max. 1Mb.
Locatie bij dit verhaal
Selectievakjes