Commandobunker en ondergrondse legering

Commandobunker en ondergrondse legering

Ontdek de rijke geschiedenis van Vliegbasis Soesterberg, eens het hart van de Koninklijke Luchtmacht en later een cruciale NAVO-basis tijdens de Koude Oorlog. Talrijke gebouwen, waaronder bunkers, shelters en munitieopslagen, herinneren nog steeds aan die tijd, met als meest iconische de Amerikaanse Commandobunker. Binnenin bevindt zich een permanente expositie die het verhaal vertelt van de Koude Oorlog en de rol van de voormalige NAVO-basis Soesterberg. Tevens zal de Ondergrondse Legering open zijn, waar 84 mensen een toevlucht zouden vinden in het geval van een atoomoorlog, waardoor de Koude Oorlog hier nog tastbaar aanwezig is. De maquette van Vliegbasis Soesterberg en landgoed De Paltz, tentoongesteld in de Commandobunker, biedt een fascinerende kijk op het terrein gedurende deze periode van geopolitieke spanningen.
Stichting Cultureel Erfgoed Koude OorlogStichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog streeft naar een diversiteit aan locaties/ objecten door heel Nederland. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024.
In verband met het 75 jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization) bestaan ziet stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn.
OpeningstijdenZaterdag 20 april 2024: 10:00 tot 16:00Zondag 21 april 2024: 10:00 tot 16:00
KostenEntree is gratis
LocatieCommandobunker en ondergrondse legering vliegbasis SoesterbergHertenlaan 43734 CS Den Dolder
Voor meer informatie over de commandobunker: Commandobunker 600 – Utrechts Landschap