DDR Museum Limburg

DDR Museum Limburg

Het DDR museum is gevestigd in het Limburgse Stein. Na een aantal jaren spullen verzameld te hebben over de voormalige DDR (Oost-Duitsland) hebben we besloten om onze privé verzameling open te stellen voor publiek. Wat is bij ons te zien: Trabant, Trabant Kubel, Simson Schwalbe, MZ, VOPO, Wartburg, boeken, porselein, NVA, huishoudelijke apparatuur, radio’s, speelgoed, gereedschap, film apparatuur, medailles, uniformen, muziekinstrumenten, enz.
Stichting Cultureel Erfgoed Koude OorlogStichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog streeft naar een diversiteit aan locaties/ objecten door heel Nederland. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024.
In verband met het 75 jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization) bestaan ziet stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn.
OpeningstijdenZaterdag 20 april 2024: 10:00 tot 17:00Zondag 21 april 2024: 10:00 tot 17:00
KostenEntree is gratis
LocatieDDR Museum LimburgLanghaagweg 5 6171 BR Stein

DDR Museum Limburg

DDR Museum Limburg

In Stein is een klein DDR Museum gevestigd. Na een aantal jaren spullen te hebben verzameld over de voormalige DDR in Oost-Duitsland, hebben ze besloten om hun privéverzameling open te stellen voor het publiek. Te zien zijn onder andere Trabants, porselein,...