Verkeerstoren Ypenburg

Verkeerstoren Ypenburg

Kom tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed langs en ontdek de geheimen van de verkeerstoren. Deze unieke locatie opent haar deuren voor bezoekers, en jij kunt deelnemen aan een exclusieve rondleiding. Verken de radiokamer, de directiekamer en natuurlijk de imposante koepel terwijl ervaren gidsen je alles vertellen over de geschiedenis en functie van de toren. Rondleidingen vinden plaats op zaterdag om 10:00, 13:00 en 15:00 en op zondag om 10:00, 12:30 en 14:30. Vergeet niet om je van tevoren aan te melden via info@verkeerstoren.nl.
Na je tour kun je genieten van een heerlijke kop koffie of thee met gebak, of zelfs een smakelijke lunch in de horecagelegenheid. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je na 17:00 ook nog eens genieten van live muziek tot 19:00! De bar is dan open voor een gezellige borrel met een goed glas wijn of bier. Mis dit unieke weekend niet en beleef een onvergetelijke ervaring in de verkeerstoren!
Over Verkeerstoren YpenburgDe Verkeerstoren van het voormalige vliegveld Ypenburg is een gebouw uit 1956. Het is slechts een klein object, maar omdat het midden in nieuwbouwwijk Ypenburg aan de voormalige start- en landingsbaan staat, valt het wel op. Na de sluiting van het vliegveld stond het leeg en in de jaren ’80 is de toren gekraakt geweest.
Eind jaren vijftig was de verkeerstoren op het dak van het stationsgebouw ontoereikend voor het begeleiden van het vliegverkeer. Er werd een nieuwe verkeerstoren gebouwd, opgetrokken in baksteen. Tijdens de militaire periode van het vliegveld werd de toren voorzien van groene platen aan de buitenzijde. Tegenwoordig is hij weer in baksteen te bewonderen aan de Verkeerstorenlaan op Ypenburg.
Stichting Cultureel Erfgoed Koude OorlogStichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog streeft naar een diversiteit aan locaties/ objecten door heel Nederland. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024.
In verband met het 75 jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization) bestaan ziet stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn.
OpeningstijdenZaterdag 20 april 2024: 10:00 tot 17:00Zondag 21 april 2024: 10:00 tot 17:00
Kosten10,00 euro voor volwassenen (vanaf 12 jaar)
LocatieDe VerkeerstorenVerkeerstorenplein 12631MZ Nootdorp

Verkeerstoren Ypenburg

Verkeerstoren Ypenburg

De Verkeerstoren van het voormalige vliegveld Ypenburg is een gebouw uit 1956. Het is slechts een klein object, maar omdat het midden in nieuwbouwwijk Ypenburg aan de voormalige start- en landingsbaan staat, valt het wel op. Na de sluiting van het vliegveld stond het...