Boogschieten

Boogschieten

Boogschieten is een leuke en sportieve activiteit voor jong en oud. Voor het boogschieten gebruiken wij onze eigen locatie op Basion Promers, de lage flank en oude kruitkelder uit 1673. Als groep worden jullie ontvangen in Bunker Q, dit is oude kanonbergplaats en schuilplaats een op een prachtig bastion.
Wij hebben speciale bogen voor alle doelgroepen en gebruiken veiligheidspijlen, deze zijn voorzien van een soft topping. Hierdoor kunnen wij het boogschieten op iedere locatie aanbieden en zijn speciale aanpassingen niet nodig.
Onze spelvormen
Forten spel: Speel als twee teams tegen elkaar en kijk vanuit de ogen van de Spanjaarden en Fransen naar onze waterlinie. Ontmantel de Hollandse Waterlinie en schiet de schuilplaatsen, kazematten en sluizen om. Welk team schiet als eerste het Fort waakzaam om en wint het Forten spel. 
Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een gezellig, leuk en spannend spel met een lage intensiteit. Leeftijd 7 tot 77 jaar. 
Target game:  Wie is de beste schutter? welk team haalt de meeste punten! Schiet op diverse doelen en doelschijven.
Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een gezellig en leuke spelvorm met een lage intensiteit. Leeftijd 7 tot 77 jaar. 
Archery Tag: Dit is een spannende combinatie tussen paintball, trefbal en boogschieten. Hierbij spelen twee teams tegen elkaar en probeer je elkaar en de targets te raken. Bij Archery tag zijn het gebruik van de aangeboden veiligheidsmaskers verplicht. 
Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een leuk en spannend spel met een hoge intensiteit. Leeftijd 10 tot 77 jaar. 
Al deze spelvormen bieden wij aan op onze eigen lokatie op bastion Promers in het mooie middeleeuwse stadje Naarden. Maar kunnen wij ook aanbieden op uw eigen locatie.
Neem contact met Vesting Adventure op voor meer informatie.

 

Weekendtocht Hollandse Waterlinies

Weekendtocht Hollandse Waterlinies

Weekendtocht Hollandse WaterliniesDeze weekendtocht begint in Vesting Weesp en gaat langs heel wat forten van de Hollandse Waterlinies. Je fietst door een fantastisch waterrijk landschap, met de Loosdrechtse, Ankeveense en Vinkeveense Plassen en rivier de Vecht. Ga op ontdekkingsreis door karakteristieke militair landschap en fiets door maar liefst vijf verdedigingslinies en 2000 jaar krijgsgeschiedenis. Tijdens de weekendtocht in de provincie Utrecht wisselen prachtige natuur, robuuste forten, brede rivieren en heerlijke terrassen elkaar af. Ze lopen langs fietsknooppunten en zijn daardoor makkelijk te volgen. Je trapt door een aangenaam decor van water, groen en vestingstadjes waar de sfeer van weleer hangt. Ben je na een lekker fortbiertje weer voldoende opgeladen? Dan fiets je verder langs forten, dijken, sluizen, kanalen, kazematten, groepsschuilplaatsen en grote groene gebieden die onder water gezet konden worden; een ingenieus systeem dat Nederland vroeger beschermde tegen vijandelijke troepen. Je kan de weekendtocht natuurlijk ook doordeweeks ontdekken. Stap op de fiets en ontdek deze oer-Hollandse verdedigingslinies

Loosdrechtse plassen, Vecht en Gooi

Loosdrechtse plassen, Vecht en Gooi

Let op, smalle dijkweggetjes, maar erg mooi!Al in de middeleeuwen werd in het Hollands-Utrechtse veengebied turf gewonnen om te dienen als brandstof. Vanaf de 16de eeuw was turf naast hout de belangrijkste brandstof. Vooral de steden die voor hun groeiende nijverheid energie nodig hadden, waren grote afnemers.In eerste instantie werd turf gestoken van de hoger gelegen veenkussens. Rond 1530 was het delven van turf zover gevorderd dat op veel plaatsen het grondwaterniveau werd bereikt. Vanaf dat moment werd er steeds vaker turf gebaggerd: het slagturven. Met baggerbeugels, een soort schepnet met lange stok, werd het natte veen van onder het wateroppervlak weggehaald.Het weggebaggerde veen werd op uitgespaarde stroken land (legakkers) te drogen gelegd en tot turven versneden. Nadat de hele veenlaag was weggebaggerd, bleven er langgerekte plassen (petgaten) achter, die verder waardeloos waren.Om aan de groeiende brandstofbehoefte te voldoen, moest men steeds grotere stukken grond afgraven. De legakkers werden steeds smaller, de petgaten steeds breder en dieper. Daardoor kon het gebeuren dat bij storm de legakkers door het water werden weggeslagen zodat er meren ontstonden. Op die manier zijn onder meer de Loosdrechtse- en Vinkeveense Plassen ontstaan.

Fenomenale hoofdrol voor de Vecht

Fenomenale hoofdrol voor de Vecht

Wat een uitzichten onderweg! De Ankeveense Plassen en de groene weilanden strelen het oog. Vervolgens de Wijde Blick, de Vuntus, de Loenderveense Plas en ook de Loosdrecht-se Plassen: Karel en Rocío zijn omgeven door water. Fort Spion lonkt maar Fort Nieuwersluis is het doel. Binnen de metersdikke muren van dit fort is namelijk de Theetuin te vinden, op zondagen geopend tussen 10 en 17 uur. De lommerrijke weg heeft zijn charme te danken aan de monumentale huizen en buitenplaatsen. Karel en Rocío steken een kaarsje op in de lichtjeskamer van Fort Nigtevecht. En bij een kop thee op het terrasje van deze rustgevende plek, blikken ze terug op een heerlijke dag.