Radioclub de Bevelanden

Radioclub de Bevelanden

Met de herdenking van het 75–jarige bestaan van de NAVO is er gedurende het weekend van 20–21 april een speciaal amateur radiostation actief in het clubhuis van de Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp. De radioclub is gevestigd in het voormalige luisterstation van defensie dat actief naar Russische militaire radio luisterde gedurende de koude oorlog. De codenaam van het station was “Post GOLF”.Sinds 1988 is het gebouw in gebruik door de Radioclub de Bevelanden, een vereniging van enthousiaste radio-zendamateurs die van het luisterstation een perfecte plek hebben gemaakt om hun hobby te beoefenen. Het weekend van 20 en 21 april is het gebouw, tussen 10:00–16:00 uur, te bezichtigen en zullen de clubleden tekst en uitleg geven over hun activiteiten.
U bent van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.
Voor deze gelegenheid zal onze club, met de speciale roepnaam PA75GOLF verbindingen maken met andere stations in binnen- en buitenland met verschillende radio’s en antennes. Tevens vinden er demonstraties plaats van oude legerapparatuur en zijn er zelfbouw-radio’s te bewonderen.
Met dank aan het Crypto Museum voor de gedetailleerde informatie betreffende ons voormalig luisterstation Post Golf.
Stichting Cultureel Erfgoed Koude OorlogStichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog streeft naar een diversiteit aan locaties/ objecten door heel Nederland. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024.
In verband met het 75 jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization) bestaan ziet stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te laten zijn.
OpeningstijdenZaterdag 20 april 2024: 10:00 tot 16:00Zondag 21 april 2024: 10:00 tot 16:00
KostenEntree is gratis
LocatieRadioclub de BevelandenPhilipskreek 84475 PE Wilhelminadorp

Radioclub de Bevelanden

Radioclub de Bevelanden

De radioclub is gevestigd in het voormalige luisterstation van defensie dat actief naar Russische militaire radio luisterde gedurende de Koude oorlog. De codenaam van het station was “Post GOLF”. Sinds 1988 is het gebouw in gebruik door de Radioclub de Bevelanden, een...