Lunch bij de Brasserie

Lunch bij de Brasserie

Fort Altena is een hele bijzondere plek, namelijk een cultureel historisch erfgoed. In deze prachtige omgeving ervaar je gastvrijheid en proef je de beste lokale producten.
Even lekker onthaasten? Kom dan genieten van al het lekkers dat de brasserie te bieden heeft. Van een kop koffie met vers appelgebak tot één van hun gerenommeerde lunches, of een borrel met bittergarnituur, bij deze brasserie ben je aan het juiste adres!
Ze zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.30 tot 17.00 uur.
Fort Altena ligt pal aan de A27 en is daarom zowel vanuit de Randstad als vanuit het Zuiden uitstekend te bereiken. Dat geldt voor de auto, maar zeker ook voor het openbaar vervoer, want snelbus 400 en 401 stoppen vrijwel voor de deur.
LocatieFort AltenaTol 8a4251 PX Werkendam

Rondleidingen

Rondleidingen

Bezoek de unieke hospitaalbunker, kijk hoe de soldaten leefden in de manschappenbunkers, hoe enorm de opslagcapaciteit was van de munitiebunkers en herbeleef de hevige gevechten om de bunkers. Tijdens de rondleiding komt de geschiedenis van de Slag om de Schelde tot leven. U hoort de menselijke kant van het verhaal, door anekdotes van beide strijdende partijen. Het legt het drama van de oorlog bloot en geeft een levendig beeld van de heftige strijd die hier is gevoerd om Nederland en delen van Europa te bevrijden.Ooit bestond deze batterij uit 22 bunkers, daarvan zijn er heden ten dage nog 10 over. Tijdens de rondleiding bezoekt u 6 van deze bunkers, waaronder de M159 – daarvan is er maar één over in Nederland!Individueel boekenWilt u, alleen of samen met een paar anderen, een rondleiding boeken? Dat kan! Wij bieden geregeld rondleidingen aan die u kunt boeken, klik hier om de beschikbare rondleidingen. De rondleiding is ook zeer geschikt voor kinderen.Kosten: € 8,50 per persoon, kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,00Duur rondleiding: circa 1,5 uurTip: trek stevige schoenen aan!Let op: de rondleiding is helaas niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.GroepsrondleidingMet een groep bunkercomplex Dishoek bezoeken? Dat kan! In overleg plannen we met u een datum en tijdstip in. Op het contactformulier kunt u aangeven hoe groot de groep is en wat uw wensen zijn.Duur rondleiding: circa 1,5 uurTip: trek stevige schoenen aan!
Let op: de rondleiding is helaas niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.
 
Schoolexcursie of bedrijfsuitjeMet uw klas of collega’s bunkercomplex Dishoek bezoeken? Gegarandeerd een boeiend uitje! In overleg leggen we met u een datum en tijdstip vast. Op het contactformulier kunt u aangeven hoe groot de groep is en wat uw wensen zijn.Duur rondleiding: circa 1,5 uurTip: trek stevige schoenen aan!Let op: de rondleiding is helaas niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Museum Fort Pannerden

Museum Fort Pannerden

Spannend, verrassend en schitterend gerestaureerd. Dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft de status van Unesco Werelderfgoed. Het fort ligt verborgen onder de aarde en is vijf verdiepingen hoog.Hieronder staan alle activiteiten die je kan doen na entree: EXPEDITIE PANNERDENOntdek het geheim van soldaat Willem DerksenGeschikt voor: 6 tot 12 jaar, met volwassenenLUISTERFORTVerrassende verhalen van de bewoners van het fortGeschikt voor: Verhalenliefhebbers van alle leeftijdenFORTVERHALENEen belevingstocht die historisch inzicht verschaftIedereen met historische belangstellingSOLDATENMUSEUMMaak kennis met de soldaten van het fortGeschikt voor: Alle leeftijdenKANON IN ACTIEHoe schiet je met het grootste kanon van het fort?Geschikt voor: Alle leeftijdenBELEVINGSROUTENatuurtocht rondom het fortGeschikt voor: Natuurliefhebbers van alle leeftijdenFILM IN HET FORTBekijk de film over de roerige geschiedenisGeschikt voor: Alle leeftijdenBEZOEKERSCENTRUMBoeiende informatie samengebracht op één plekGeschikt voor: alle geïnteresseerdenUITZICHTPUNTGeniet van het unieke uitzichtMet één ticket kun je kiezen uit deelname aan alle activiteiten of een combinatie daarvan.Voor de escape room Elements en de Struintocht betaal je een toeslag.Maak je eigen programmacombinatie bij de ticketbalie.Prijzen
Uitkijkpunt + consumptie € 6,00
Tot en met 3 jaar: gratis
4 t/m 11 jaar: € 9,5012 jaar en ouder: € 14,50Toeslag Elements: € 8,50 p.p. op de toegangsprijsDe Museumkaart is geldig (alleen de Museumkaart van de Museumvereniging!).

Rondleiding Fort Altena

Rondleiding Fort Altena

Fort Altena toenFort Altena is tussen 1847 en 1850 ten zuiden van Sleeuwijk gebouwd. Het ligt langs de oude Route Impériale; de Napoleontische straatweg van Parijs naar Amsterdam. Fort Altena maakt onderdeel uit van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies en diende als afsluiting van de toegang Breda-Gorinchem en de Uppelsche Dijk. Later werd het fort volledig verbouwd en vergroot tot een langgerekt fort. De oude toren werd  aan de zuidzijde extra beschermd met aan weerszijden bomvrije kazernes.
RondleidingDe rondleiding start om 14.00 uur en is perfect te combineren met een lunch in de brasserie. Wil je graag deelnemen aan een van de rondleidingen? Meld je vooraf aan via info@fortaltena.nl of bel naar Fort Altena (tel. 0183-301329).
KostenVolwassenen: 4 euroKinderen: 2 euroContant betalen bij de gids
NatuurpuntFort Altena is tevens een erkende Brabantse Natuurpoort en is hiermee hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. Bij de Brabantse Natuurpoort tref je een 4 meter hoge sleutel als herkenningspunt. Er staat een paneel met informatie over de routes, natuur- en cultuurhistorie in de omgeving.

Gladio Games

Gladio Games

Fort Altena is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en daarmee Unesco Werelderfgoed! Wat niet zoveel mensen weten, is dat Fort Altena na de Tweede Wereldoorlog tot 1992 de locatie was van een onderdeel van de Binnenlandse Veiligheidsdienst om, in het geval van een bezetting, inlichtingen door te geven aan de gevluchte regering. Deze organisatie werd in de volksmond ‘Gladio’ genoemd.GladioWe zoeken u!Vandaag wordt uw hulp gevraagd. Vanwege acute bedreigingen wordt Gladio weer in opperste staat van paraatheid gebracht. Onze minister president heeft alle Gladio-medewerkers opgeroepen om zich te melden op hun oude werkplek… Fort Altena. Fijn dat jullie er zijn! …….