StoryTrail Gorinchem

StoryTrail Gorinchem

Stadswandeling in GorinchemHoe sla je een woeste opstand neer zonder ook maar één schot te lossen? Hoe verover je een onbereikbare geliefde? En hoe zou het voelen om in een boekenkist op een houten kruiwagentje over de kinderkopjes van de Grote Markt te hobbelen? Tja, dat zijn zo van die vragen.
Voor de antwoorden moet je in Gorinchem zijn. Stad aan de Merwede, vesting van de Heren van Arkel. De verteller neemt je mee door de prachtige straten én door de stadsgeschiedenis. Het wordt een enerverende wandeling, want aan sterke verhalen is hier geen enkel gebrek.
Gorinchem is het thuis geweest van in-en-in gemene schurken, op-en-top edelmoedige helden, en alles wat daar tussenin zit. Voor je het weet, waan je je eeuwen terug in de tijd.
Ga mee! Vergaap je aan de bizarre kunsten van Heer Jan van Arkel. Verlies je hart aan een kabeljauw. Ontsnap aan de Duivel. Help een arme marskramer uit de nood. Krijg er iets prachtigs voor terug. En vergezel Hugo de Groot tijdens zijn legendarische ontsnapping.
Er is maar één conclusie mogelijk: Gorinchem, da’s een sterk stadje!

Lunch bij de Brasserie

Lunch bij de Brasserie

Fort Altena is een hele bijzondere plek, namelijk een cultureel historisch erfgoed. In deze prachtige omgeving ervaar je gastvrijheid en proef je de beste lokale producten.
Even lekker onthaasten? Kom dan genieten van al het lekkers dat de brasserie te bieden heeft. Van een kop koffie met vers appelgebak tot één van hun gerenommeerde lunches, of een borrel met bittergarnituur, bij deze brasserie ben je aan het juiste adres!
Ze zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.30 tot 17.00 uur.
Fort Altena ligt pal aan de A27 en is daarom zowel vanuit de Randstad als vanuit het Zuiden uitstekend te bereiken. Dat geldt voor de auto, maar zeker ook voor het openbaar vervoer, want snelbus 400 en 401 stoppen vrijwel voor de deur.
LocatieFort AltenaTol 8a4251 PX Werkendam

Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids

Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids

Verken Vestingstad Gorinchem met een privégids
Op zoek naar een uitje voor familie, bedrijf of vrienden? Ontdek samen het rijke verleden van deze bijzondere vestingstad. Wandel door het charmante centrum en over de vestingwallen onder leiding van een deskundige gids.
In Gorinchem valt op iedere straathoek iets te ontdekken! Wandel langs historische bouwwerken als de Dalempoort en het Hugo de Groot poortje en laat je verrassen door de bijzondere verhalen en anekdotes die achter de monumentale gevels schuilgaan.
Of jullie lokale bewoners zijn die meer willen weten over de stad of bezoekers die de historische charme van Gorinchem willen ervaren, deze stadswandeling biedt een geweldige kans om de geschiedenis en bezienswaardigheden op een ontspannen manier te ontdekken.
Boek jullie eigen privéigds en ontdek de verhalen en het erfgoed van deze prachtige vestingstad.
Groepen kunnen het hele jaar door een rondleiding met een privégids boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw stadswandeling in Gorinchem. 
⭐ ⭐ ⭐⭐⭐“ . .”
OfferteVraag vrijblijvend een offerte aan:https://sales.cicerones.nl/offerte-aanvraag

Rondleidingen

Rondleidingen

Bezoek de unieke hospitaalbunker, kijk hoe de soldaten leefden in de manschappenbunkers, hoe enorm de opslagcapaciteit was van de munitiebunkers en herbeleef de hevige gevechten om de bunkers. Tijdens de rondleiding komt de geschiedenis van de Slag om de Schelde tot leven. U hoort de menselijke kant van het verhaal, door anekdotes van beide strijdende partijen. Het legt het drama van de oorlog bloot en geeft een levendig beeld van de heftige strijd die hier is gevoerd om Nederland en delen van Europa te bevrijden.Ooit bestond deze batterij uit 22 bunkers, daarvan zijn er heden ten dage nog 10 over. Tijdens de rondleiding bezoekt u 6 van deze bunkers, waaronder de M159 – daarvan is er maar één over in Nederland!Individueel boekenWilt u, alleen of samen met een paar anderen, een rondleiding boeken? Dat kan! Wij bieden geregeld rondleidingen aan die u kunt boeken, klik hier om de beschikbare rondleidingen. De rondleiding is ook zeer geschikt voor kinderen.Kosten: € 8,50 per persoon, kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,00Duur rondleiding: circa 1,5 uurTip: trek stevige schoenen aan!Let op: de rondleiding is helaas niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.GroepsrondleidingMet een groep bunkercomplex Dishoek bezoeken? Dat kan! In overleg plannen we met u een datum en tijdstip in. Op het contactformulier kunt u aangeven hoe groot de groep is en wat uw wensen zijn.Duur rondleiding: circa 1,5 uurTip: trek stevige schoenen aan!
Let op: de rondleiding is helaas niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.
 
Schoolexcursie of bedrijfsuitjeMet uw klas of collega’s bunkercomplex Dishoek bezoeken? Gegarandeerd een boeiend uitje! In overleg leggen we met u een datum en tijdstip vast. Op het contactformulier kunt u aangeven hoe groot de groep is en wat uw wensen zijn.Duur rondleiding: circa 1,5 uurTip: trek stevige schoenen aan!Let op: de rondleiding is helaas niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Museum Fort Pannerden

Museum Fort Pannerden

Spannend, verrassend en schitterend gerestaureerd. Dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft de status van Unesco Werelderfgoed. Het fort ligt verborgen onder de aarde en is vijf verdiepingen hoog.Hieronder staan alle activiteiten die je kan doen na entree: EXPEDITIE PANNERDENOntdek het geheim van soldaat Willem DerksenGeschikt voor: 6 tot 12 jaar, met volwassenenLUISTERFORTVerrassende verhalen van de bewoners van het fortGeschikt voor: Verhalenliefhebbers van alle leeftijdenFORTVERHALENEen belevingstocht die historisch inzicht verschaftIedereen met historische belangstellingSOLDATENMUSEUMMaak kennis met de soldaten van het fortGeschikt voor: Alle leeftijdenKANON IN ACTIEHoe schiet je met het grootste kanon van het fort?Geschikt voor: Alle leeftijdenBELEVINGSROUTENatuurtocht rondom het fortGeschikt voor: Natuurliefhebbers van alle leeftijdenFILM IN HET FORTBekijk de film over de roerige geschiedenisGeschikt voor: Alle leeftijdenBEZOEKERSCENTRUMBoeiende informatie samengebracht op één plekGeschikt voor: alle geïnteresseerdenUITZICHTPUNTGeniet van het unieke uitzichtMet één ticket kun je kiezen uit deelname aan alle activiteiten of een combinatie daarvan.Voor de escape room Elements en de Struintocht betaal je een toeslag.Maak je eigen programmacombinatie bij de ticketbalie.Prijzen
Uitkijkpunt + consumptie € 6,00
Tot en met 3 jaar: gratis
4 t/m 11 jaar: € 9,5012 jaar en ouder: € 14,50Toeslag Elements: € 8,50 p.p. op de toegangsprijsDe Museumkaart is geldig (alleen de Museumkaart van de Museumvereniging!).