Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids

Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids

Verken Vestingstad Gorinchem met een privégids
Op zoek naar een uitje voor familie, bedrijf of vrienden? Ontdek samen het rijke verleden van deze bijzondere vestingstad. Wandel door het charmante centrum en over de vestingwallen onder leiding van een deskundige gids.
In Gorinchem valt op iedere straathoek iets te ontdekken! Wandel langs historische bouwwerken als de Dalempoort en het Hugo de Groot poortje en laat je verrassen door de bijzondere verhalen en anekdotes die achter de monumentale gevels schuilgaan.
Of jullie lokale bewoners zijn die meer willen weten over de stad of bezoekers die de historische charme van Gorinchem willen ervaren, deze stadswandeling biedt een geweldige kans om de geschiedenis en bezienswaardigheden op een ontspannen manier te ontdekken.
Boek jullie eigen privéigds en ontdek de verhalen en het erfgoed van deze prachtige vestingstad.
Groepen kunnen het hele jaar door een rondleiding met een privégids boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw stadswandeling in Gorinchem. 
⭐ ⭐ ⭐⭐⭐“ . .”
OfferteVraag vrijblijvend een offerte aan:https://sales.cicerones.nl/offerte-aanvraag

Museum Fort Pannerden

Museum Fort Pannerden

Spannend, verrassend en schitterend gerestaureerd. Dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft de status van Unesco Werelderfgoed. Het fort ligt verborgen onder de aarde en is vijf verdiepingen hoog.Hieronder staan alle activiteiten die je kan doen na entree: EXPEDITIE PANNERDENOntdek het geheim van soldaat Willem DerksenGeschikt voor: 6 tot 12 jaar, met volwassenenLUISTERFORTVerrassende verhalen van de bewoners van het fortGeschikt voor: Verhalenliefhebbers van alle leeftijdenFORTVERHALENEen belevingstocht die historisch inzicht verschaftIedereen met historische belangstellingSOLDATENMUSEUMMaak kennis met de soldaten van het fortGeschikt voor: Alle leeftijdenKANON IN ACTIEHoe schiet je met het grootste kanon van het fort?Geschikt voor: Alle leeftijdenBELEVINGSROUTENatuurtocht rondom het fortGeschikt voor: Natuurliefhebbers van alle leeftijdenFILM IN HET FORTBekijk de film over de roerige geschiedenisGeschikt voor: Alle leeftijdenBEZOEKERSCENTRUMBoeiende informatie samengebracht op één plekGeschikt voor: alle geïnteresseerdenUITZICHTPUNTGeniet van het unieke uitzichtMet één ticket kun je kiezen uit deelname aan alle activiteiten of een combinatie daarvan.Voor de escape room Elements en de Struintocht betaal je een toeslag.Maak je eigen programmacombinatie bij de ticketbalie.Prijzen
Uitkijkpunt + consumptie € 6,00
Tot en met 3 jaar: gratis
4 t/m 11 jaar: € 9,5012 jaar en ouder: € 14,50Toeslag Elements: € 8,50 p.p. op de toegangsprijsDe Museumkaart is geldig (alleen de Museumkaart van de Museumvereniging!).

Escape spel

Escape spel

Welkom bij Fort AltenaEscape spelVerbinding, samenwerking, fun en energie is waar het om draait. Met je team zoveel mogelijk punten scoren aan de hand van het uitwerken van de uitdagende opdrachten: alleen met een ‘all-for-one’-mentaliteit gaat een team het redden. Hoe groter het aantal teams, hoe groter de competitie!Alle opdrachten in deze game bestaan uit meerdere onderdelen, waardoor iedere deelnemer een belangrijke rol heeft in het succes van het team. Samenwerking is key om zoveel mogelijk opdrachten op te lossen, om als winnaar uit de bus te komen. Het start met een kist per groep. In deze kist zitten verschillende denk spellen. Via een tablet kunnen de antwoorden ingevuld wordt en indien nodig een hint gevraagd worden. Onze begeleiders lopen rond en geven ondersteuning waar nodig.

Escape room Elements

Escape room Elements

Een real-life game in de duistere gangen van Fort Pannerden. Met een kist vol raadselachtige instrumenten duik je in een onbekende wereld. Al snel kom je erachter dat een geheimzinnig probleem ons land bedreigt. Wat is er aan de hand? Wat heeft dit te maken met het fort en de verdwenen wachters? En welke rol spelen de elementen? Alleen iemand met stalen zenuwen en een scherpzinnige blik kan het raadsel ontrafelen en zo het tij te keren. Durf jij de elementen te trotseren?
Bekijk de video: Escape room: Elements op Fort Pannerden 
Groepen van minimaal 4 tot maximaal 6 personenJe speelt met je eigen groep in je eigen tijdslot, daarom verzoeken we je om niet bij al een geboekt tijdslot bij te boeken.Duur van het spel is ca. 1,5 uurVoor personen vanaf 12 jaarAlleen tijdens openingstijden
PrijzenToegang + toeslag Elements 23,25 
LocatieFort PannerdenWaaldijk 1 6686 MV Doornenburg
Informatie Neem contact op met het fort 0481- 420089 of planning@fortpannerden.eu  als je gebruik wilt maken van de Museumkaart. 
 

Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids

Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids

Verken de prachtige vestingstad Gorinchem met een deskundige gids!
Welkom in de “Mooiste Vestingstad van Nederland”! Stap terug in de tijd en ontdek de rijke geschiedenis vol fascinerende verhalen. Wandel mee langs imposante vestingwerken en door schilderachtige straatjes. 
Gorinchem heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. De vestingstad heeft prachtig bewaard gebleven vestingwerken en historische gebouwen. Laat je leiden door een lokale expert die gepassioneerd is over de geschiedenis en cultuur van Gorinchem en je de meest fascinerende verhalen en weetjes over de stad kan vertellen.
Met een gids ontdek je verborgen plekjes en geheime hoekjes die alleen een ervaren gids kent. Laat je verrassen door de charme van Gorinchem buiten de gebaande paden.
Of je nu een lokale bewoner bent die meer wil weten over de geschiedenis van de stad of een bezoeker die de charme van Gorinchem wil ervaren, deze stadswandeling is de perfecte manier om het mooie Gorinchem te verkennen.